Batavierhuis

Vanaf september 2019 maakt Robert deel uit van het Batavierhuis. Als Batavier heeft hij zijn werkplek in het huis en speelt hij in het huis ook try-outs en concerten met nieuwe of bestaande projecten.

Het Batavierhuis is een broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent zich verder te laten ontwikkelen en het Rotterdamse culturele (muziek)leven te verrijken.

"We laten zien dat Rotterdam zijn kunstenaars serieus neemt en dat men bereid is te investeren in talent door de voorwaarden zo gunstig mogelijk te laten zijn. Er is ruimte om te experimenteren en te inspireren, er is vrijheid en autonomie. We hebben de Rotterdamse mentaliteit en zijn net zo divers als de stad zelf. In het Batavierhuis worden alle kleinere Rotterdamse muzieknetwerken aaneengesmeed tot één groot netwerk waardoor je als Batavier verder wordt verrijkt. Elke Batavier heeft zijn eigen expertise waardoor ook veel kennis en kunde kan worden gedeeld, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de individuele Batavier. Samen vormen we een collectief, waarbij artistieke kruisbestuivingen spontaan kunnen gaan ontstaan.

Het Rotterdams publiek heeft er een intiem podium voor muziek bij: geprogrammeerd, bespeeld en gedragen door de Batavieren zelf. Naast concerten delen we producties die zich nog in een conceptuele fase bevinden voor het eerst met een publiek. Ook is er ruimte voor improvisatie, spontane jamsessies, workshops, masterclasses en meer. Hou de agenda in de gaten en laat je verrassen!

Het Batavierhuis is er voor iedereen, werkt verbindend en is verankerd in de wijk. Het is een stoere en robuuste broedplaats in een prachtig statig gebouw. De tegenstelling die dit in zich draagt, buigen we om tot een bijzondere boeiende en bloeiende culturele plek."

Zie voor de concertagenda ook de site van het Batavierhuis.

Het Batavierhuis is een initiatief van de Stichting Droom en Daad.

Krijg je geen genoeg van die nieuwtjes en die filmpjes? Schrijf je via onderstaand formulier in voor de nieuwsbrief.
Dankjewel! Je formulier is in goede orde ontvangen.
Er is iets misgegaan..
Probeer het later opnieuw!