Album release op 3 juli in Lantaren Venster!

Op vrijdag 3 juli slingert Robert zijn nieuwe project CROSS, met Alessandro Fongaro en Willem Romers, de wereld in!

Pianist/componist Robert Koemans verdiende zijn sporen als bandleider en pianist van Coal Harbour, een tienkoppig ensemble uit Rotterdam. Met die band presenteerde hij eerder zijn eerste wapenfeit als componist: het goed ontvangen debuut JOLT. Jazzism gaf de plaat vijf sterren en schreef: “Koemans toont zich een uitstekend arrangeur en een interessante componist. Ongetwijfeld komt er nog meer moois van hem.” En dat moois komt er op donderdag 23 april: dan presenteert Robert Koemans CROSS, zijn eerste project onder eigen naam.

album release CROSS

Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt, zoals voor Coal Harbour en onlangs voor de Codarts Big Band, zocht Robert meer vrijheid in een kleinere bezetting met een grotere rol voor de piano. Het resultaat is CROSS. Het album wisselt dromerige, verstilde soundscapes af met frisse ritmische composities, pure zen-momenten met rauwe passages die schuren maar nooit te abstract worden. Voor de hokjesdenkers: Joep Beving meets moderne jazz.

line-up

De line-up voor CROSS was al snel compleet. Bassist Alessandro Fongaro en drummer Willem Romers bleken van meet af aan de ultieme medespelers om zijn muzikale breedte en ideeën uit te werken. Ook in hun muziek staat avontuur centraal. Met z’n drieën dienen ze een gezamenlijk doel: als één instrument klinken.

Nieuwe Maker

Robert Koemans is Nieuwe Maker bij Jazz International Rotterdam. In dit ontwikkelingstraject worden nieuwe, jonge makers door een podium- of concertorganisator begeleid naar de volgende stap in hun carrière. Eerdere deelnemers van Nieuwe Makers trajecten bij Jazz International Rotterdam waren drummer Mark Schilders en gitarist Jorrit Westerhof.


Meer informatie/tickets

Krijg je geen genoeg van die nieuwtjes en die filmpjes? Schrijf je via onderstaand formulier in voor de nieuwsbrief.
Dankjewel! Je formulier is in goede orde ontvangen.
Er is iets misgegaan..
Probeer het later opnieuw!